Det var lite svårt att hitta information om de lite udda museum som finns i Sydamerika så istället valde jag att här skriva om några av de vackra museum som finns istället, museum som finns runt om i Sydamerika från Colombia, Brasilien, Argentina och Chile.

Museum of Biodiversity and Culture, Colombia

Detta var en gång en privat bostad som sedan delvis omvandlades till ett hotell innan det till sist blev ett museum som går under namnet Tequendama Falls Museum. Nu kanske det inte enbart är för vad som finns inuti detta museum som lockar till sig besökare utan istället den utsikt som platsen erbjuder. Byggnaden som upprättades 1923 står på en klippavsats med utsikt ut över vattenfallet Tequendama Falls. Det sägs att byggnaden är hemsökt av spöken, om man nu tror på sånt. Oavsett vad så är detta en otroligt vacker plats som är värd ett besök.

Imperial Museum, Brasilien

Detta museum är inhyst i en otroligt vacker byggnad daterad 1862 vars syfte då var att stå som kejsarens sommarbostad. Efter att kejsarriket föll år 1909 omvandlades byggnaden till ett College där en av studenterna som tog examen från skolan hade en vision att en dag omvandla anläggningen till ett museum, och vid 40-talet hade han lyckats övertala tillräckligt många för att få byggnaden omvandlad till det så kallade Imperial Museum.

Museet öppnades 1943 och visade då upp en enorm samling av dokument och artefakter tidigare tillhörande det brasilianska kejsardömet. Totalt finns det över 300,000 prylar som visas upp i denna vackra byggnad.

Museum of Fine Art, Argentina

Från början var byggnaden som numera inhyser Museum of Fine Arts i Argentina ett vackert hotell, byggt utmed floden Tigre. 22 år senare byggdes det en club intill hotellet, ritat av arkitekterna Pablo Pater och Luis Dubois, där man inte sparade på krutet när det gällde dekor och inredning vilket också gjorde att platsen snabbt blev ett populärt tillhåll för överklassen i landet. Men lagändringar och svåra år resulterade i att hotellet revs och klubben i dess tidigare utförande upphörde och man fortsatte nu med musik och mat, men lyckades aldrig bli så populär igen som under storhetsdagarna. Som tur var rev man aldrig klubben och under 1979 utsågs byggnaden som ett nationalhistoriskt monument vilket också gjorde att man lyckades samla in pengar för att göra en omfattande renovering i början av 200-talet för att sedan öppna som Tigre Municipal Museum of Fine Art.

National Museum of Fine Arts, Chile

Vi är nu framme vid det äldsta museet i Sydamerika, National Museum of Fine Arts beläget i Chile, också känt under förkortningen MNBA (vilket betyder Museo Nacional de Bellas Artes). Museet flyttade in i byggnaden Palace of the Fine Arts där det finns än idag, 107 år senare. Bygganden byggdes för att fira landets självständighet från spanjorerna av en fransk-chilensk arkitekt vilket också förklarar byggnadens design, med mycket hämtat från Petit Palais i Paris.

Samma byggnad inhyser även ännu ett museum, ett museum för modern konst. Så här kan ni slå två flugor i en smäll om ni besöker detta vackra område.