Välkomna till min blogg, en blogg där jag tänkte skriva lite om olika typer av museum med fokus på så kallade open air museum eller friluftsmuseum som vi kallar det på svenska samt museum av lite udda karaktär. Nu när våren börjar närma sig börjar det också bli dags att bege sig ut i solen efter att ha suttit instängd under vintermånaderna. Dags att komma ut och få lite frisk luft och slippa sitta inomhus dag ut och dag in. Det sista jag vill göra nu är att besöka museum där jag måste gå inomhus, vilket också är orsaken till att jag gillar så kallade open air museum, som ger mig möjligheten att få uppleva det jag vill och kunna göra det samtidigt som jag befinner mig ute i friska luften.

Visst kan det vara skönt att slippa undan den heta och starka solen under sommarmånaderna eller dyka in och söka skydd från ett kraftigt regn. Men kan jag och möjligheten finns, då förblir jag utomhus i den mån det går.  Av den anledningen kommer jag nu att skriva lite om olika open air museum som finns runt om i världen, fördelat på kontinenter där jag besöker Nordamerika, Sydamerika, Europa, Asien och Australien. Nu kanske ni undrar varför jag inte valt att ta med Afrika och det är på grund av vädret, då det är så oerhört varmt i denna region, oavsett tid på året vilket gör att det kan vara mer olidligt än avkopplande att vara utomhus.

Förutom några av de bästa och mest intressanta open air museum som finns på respektive kontinent tänker jag också varva med unika och kanske underliga museum, platser och anläggningar som kanske inte är det första ni skulle tänka på under ett besök i exempelvis Asien, men platser som kan vara intressanta eller till och med roliga och underhållande vilket gör dem klart värda ett besök.

Några av de platser jag kommer att besöka under denna resa runt jorden innefattar som sagt Australien, därefter vidare till Asien och närmare bestämt Kina samt Japan och Korea, vidare till Europa där Holland och Danmark väntar. Sen bär det vidare till Nordamerika och USA där besök i delstaten New York samt Virginia väntar, med ett museum i New York och två i Virginia. Sen fortsätter resan vidare till Sydamerika, där också vi avslutar färden. Väl här kommer vi att besöka Brasilien tillsammans med Chile.

Udda och unika museum

Som jag nämnde så kommer jag att varva dessa vackra och utsökta open air museum med lite udda och unika museum som man normalt sett kanske inte hade besökt. Men för att göra resan riktigt minnesvärd tänkte jag därför också lägga till dessa. Bland dom udda museum jag kommer att besöka hittar vi ett paraplymuseum i Australien, där vi också har ett museum dedikerat till mänskliga sjukdomar och kanske passande, ett apoteksmuseum. I Japan blir det ett besök på ett fyrverkerimuseum, något jag faktiskt ser fram emot tillsammans med toalettmuseum, ja ni läste rätt, toalett! Japaner har alltid varit lite udda och detta bekräftar det vi redan visste. Detta var bara ett litet urval av platser som väntar och vill ni läsa mer om dessa, se då till att regelbundet återkomma så ni inte missar något.