Att det snart kommer finnas museum nästan för allt förvånar inte en, men om man åker till England, mer specifikt Shoreditch i London så hittar man Geffrye Museum of Home som handlar om att utforska hem och livet i hemmet.

Livet i hemmet år 1600-talet och livet i hemmet som det är i dagens samhälle är en stor skillnad, och det är just det muséet utforskar och ger en bild av det genom en rad olika tidsperioder som innehåller skärmar som visar hur livet var då och stegvis mot hur det är idag. Självaste byggnaden som detta muséet är i är från 1700-talet  i ett gammalt hus som förr i tiden var som ett välgörenhetshus med klassningen som fattighus och tillhandhålls människor i en viss gemenskap. Detta specifika hus har tidigare tillhörts Ironmongers Company som år 1714 byggdes med tacksamhet för en besättning av en viss Sir Robert Geffrye som var en tidigare har varit borgmästare just för London.

Just nu så har detta muséet stängt för renovering och utveckling som kommer att kosta rund 18 miljoner euro. Om allt går som planerat så ska muséet återupptas i början av år 2020. Trots att muséet är stängt för två års utveckling så körs det fortfarande olika händelser och evenemang i dem främre trädgårdarna dem har och deras restureade almhouse turer som dem kallar det fortsätter.

Dem olika bildskärmarna

Idag så är detta muséet nedlagt för att det ska ske utveckling och förbättring av vissa saker, och det sägs att det ska ta upp till två år tills det kan öppnas igen, alltså i början av 2020 så hoppas man på att det har kunnat vara i form för att öppnas igen.

Men ända fram tills denna nedläggningen så har de bildskärmarna som har funnits och fortfarande finns kvar varit som en serie rumsinställningar och möblerade och inredda för att just försöka skapa en bild av de huvudsakliga bostadsområdena och elementen genom de olika århundradena, som spelglade förändringar i samhälle, beteende, stil och smak.

Inspirationen som skapas och är en del av denna idén är att inspirera alla om de olika betydelserna som finns av hem, oavsett om det är det förflutna, nutid och framtid. Vilket då görs genom dessa olika utställningar och rum som ska försöka efterlikna vardagsrummen, trädgårdar men även genom speciella utställningar och evenemang som berättar historierna som finns och ska komma fram.

Som man märker på både huset men även inne i muséet så finns det flera av dem som är strukturerade och kopplade till listan National Heritage List for England, som är listan på olika byggnader, monument, trädgårdar med mera som är värda att bevara i dem skicket som dem är i. Självaste huvudmuseet är listad i klass 1 medan nischen, alltså självaste inbuktningen i det nordvästra hörnet av musets förgård är listad i klass 2. I klass 2 finns även väggen, portarna och självaste räckena till självaste museet.

Detta muséet är en väldigt historisk plats med väldigt smidig väg att komma till, med bara några minuter från City.