Om man tycker om rymden och befinner sig i området Washington ska man besöka National Air and Space museum även förkortat NASM. Museet ligger vid Smithsonian Institution i Washington nära National Mall. Här hittar man världens största samling av rymd- och luftfarkoster.

Detta museum etablerades år 1946 och har idag John R. Dailey som museichef. Varje år strömmar över 7 miljoner besökare hit för att lära sig mer om den utomjordiska världen samt ta del av kunskap och teknik som har gjort att människan har kunnat utöka sina kunskaper om rymden och luften.

Etableringen av National Air and Space museum

År 1946 etablerades National Air and Space museum. Men det dröjde till år 1976 innan portarna öppnades upp för allmänheten vid National Mall. Populariteten för att besöka museet växte för varje år och idag räknas museet som USAs mest besökta museum med över 7 miljoner besökare varje år. Den fängslande atmosfären och gedigna historien i kombination med en intressant design och inredning är vad som har bidragit till att museet är så eftertraktat av människor från hela världen. För alla som älskar rymden är National Air and Space museum helt klart en drömdestination.

National Air and Space museum har även deltagit i flertalet TV-program. De skapade år 2014 även sin egen show vid namn STEM in 30. I denna show deltar yngre personer som sedan får lära sig om fysik, matte, rymden och teknologin som man använder. Denna show är mycket undervisande och används också som ett utbildningsprogram för flertalet skolor då programmet är väldigt pedagogisk men trots allt ger avancerad kunskap inom flera olika områden.

Populära luft- och rymdfarkoster

Museet som har världens största samling av rymd- och luftfarkoster har därmed även ett stort utbud av historiska farkoster och berömda föremål. Några mycket kända luftfarkoster som går att beskåda på National Air and Space museum är bland annat Wright Flyer I, Bell X-I, Concorde, North American X-15 samt Spirit of St. Louis.

Om man däremot tar en titt på vilka rymdfarkoster som man kan hitta på NASM har man bland annat Månlandaren som på engelska kallas för Lunar Excursion Module, SpaceShipOne samt rymdfärjan Enterprise.

Utöver farkoster av olika slag kan man även hitta andra berömda rymdföremål som till exempel Bendixtrofén samt även olika stenar från månen som man kan röra vid. Målet med museet är att vidga kunskaper och skapa ett intresse hos allmänheten att uppskatta teknologins framfart och utveckling som har kunnat ta oss till helt nya destinationer och nivåer.

Museets öppettider

National Air and Space museum är öppet för allmänheten och är ett inriktat museum som passar samtliga personer. Det är helt kostnadsfritt att besöka museet men om man vill ha en guidad tur tillkommer det en avgift. Den guidade turen är digital och kostar mellan $6-7 beroende på vilken form av enhet man föredrar. Den digitala guiden finns tillgänglig på fyra olika språk vilket är engelska, franska, spanska och kinesiska. Utöver detta kan man även välja mellan två olika alternativ. En digital guidning som är mer tillämpad för barn och en som är särskilt anpassad för vuxna besökare.

Museet är öppet mellan 10-17:30 vardagar.