Ibland blir man meddragen på olika aktiviteter och följer med fast intresset inte riktigt finns där. En typisk sådan aktivitet är att gå på museum. Det finns vissa personer som älskar konst, som njuter av att gå på museum och diskutera färgsättning, penseldrag och hur just detta mästerverk skiljer sig från konstnärens övriga målningar. Kanske gillar du konst men behöver en ny twist på det hela? Försök att vara den som väljer resmål och aktivitet nästa gång! Åk till Boston, USA, till ett av de mest udda museér som finns – Museum of bad art (MOBA). Det blev under sina tidiga år uppmärksammat av tidningar som Rolling Stones, Wall Street Journal samt London Times och är listat av en Indisk tidning som ett av världens 6 museum i världen värt att besöka.

Här finns precis om museets namn tyder, en samling med dålig konst. Det hela började år 1993 från en källare. De som drev det hela kände en stark passion för att utveckla konceptet och samlingen förtjänades att visas för en mer global publik. Letandet efter större och mer tillgängliga lokaler började. Det var kringflyttande mellan olika lokaler till deras idag permanenta utställning i källaren till Sommerville Teater på Davis Square, Boston, USA.

Försök att inte le!

MOBA är en inte vinstdrivande organisation som kämpar för att bevara och sprida denna konstform. Personalen som håller verksamheten igång gör det hela volontärt. Personer från hela världen kan hjälpa till att bidra med de kunskaper de kan erbjuda eller skicka in konst. Hela samlingen finns att se på deras hemsida och det är svårt att hålla sig för skratt ibland. Ju mer man tittar så förstår man glädjen dessa målningar sprider och man funderar för sig själv hur konstnären har tänkt egentligen. Läser man runt på sidan ser man hur personalens humor speglar sig i text och det är svårt att inte skanna igenom sidorna och helt enkelt njuta av deras inställning till dålig konst. Det hela känns ju så bra och genialiskt!

Enkelt att visa uppskattning

Det är fritt inträde till lokalerna och öppettiderna är desamma som när Sommerville teater har visningar. Har man biljett till en föreställning har man automatisk tillgång till muséet, annars kan man kontakta MOBA på deras hemsida och få ett gratispass till muséet. När man ändå är här man kan registrera sig för ett medlemskap, vilket såklart är gratis, och därmed visa sitt stöd. Det ger fri tillgång till muséets lokaler och du blir påmind så du inte missar inte något av de event som hålls. Här finns ingen personal på plats eller övrigt att tillgå så gillar man det man ser, är ett bidrag ett enkelt sätt att visa sin uppskattning på. Sitter du hemma och njuter kan du klicka hem något från deras internetshop.

Gör som övriga världen, upptäck den konst som är så dålig att den blir bra! Ta en tur till lokalerna för att begrunda hur artister vågat ta sina konstnärliga talanger till en speciell nivå. Det kommer att vara väl värt din tid och en upplevelse du aldrig glömmer.