Det finns ett enda kattmuseum i Spanien och det öppnade i augusti år 2002. Det ligger i den lilla och pittoreska bynd Lloret de Mar som är belägen 60 kilometer från Barcelona. Museet består av en privat kollektion vilken tillhör Vera Novosyolova och Alexander Gvozdev. Hela kollektionen består av mer än 3000 olika objekt från en mängd olika länder. Alla konstverk är på ett eller annat sätt relaterade till katter, men det är inte enbart tavlor. Det är också katter i sten, glas, silver, brons, leksaker och en mängd olika alternativ. Förutom ett museum finns det också en webshop där man kan fynda olika katt relaterade saker.

Har man inte möjlighet att besöka museet kan man hålla ögonen öppna då de reser runt och deltar i många olika festivaler. Där tar de med en del av konstverken och har en liten utställning för den som är nyfiken. Får man mersmak kan man alltid planera in en tur till Lloret de Mar vid ett annat tillfälle. Det är en utflykt som passar hela familjen, gammal som ung. Viktigast är att man har ett äkta intresse för katter i och med att allt verkligen fokuserar på katter.

Kattcafé i Sverige

Vill man stanna inom landet men ändå göra någon katt relaterad utflykt och besöka landets första kattcafé. Cafét ligger i Stockholm och alla som är äldre än 10 år är välkomna att göra ett besök. Det kan vara bra och tänka på att det är helt kontantfritt som gäller och genom att boka ett bord så accepterar man också de villkor som gäller.

allt som din katt behöver

Villkoren finns för att värna om katterna så att de ska ha det så bra som möjligt. Den första och viktigaste punkten är att kontakten med djuren sker på kattens villkor. Man får inte hålla en katt mot dess vilja eller plocka upp dom. All kontakt sker genom att katten tar kontakt och helt och hållet utifrån det. Det är totalt mot reglerna att mata katterna, man får mysa och umgås med dom men inte mata. Kom också ihåg att ta av skorna där gränsen finns, allt för att det ska vara så trevligt som möjligt.

Önskar man att leka med katterna finns det leksaker på cafét som ska användas just till det ändamålet. När man besöker cafét kanske man fastnar för en katt och gärna skulle vilja adoptera den, det är då bra att den möjligheten faktiskt finns. Till och börja med ska man då prata med den som är ansvarig för adoptionerna. Sedan följer en noga ansökningsprocess där man får skicka in information och bilder om både sig själv och sitt hem.

Det finns vissa kriterier för att katterna ska ha så bra som möjligt och det utgår ifrån den enskilda kattens behov. Några behöver absolut ha en annan kattkompis och några kanske inte passar in i en barnfamilj. Mer information om varje katt går att få om så önskas. Viktigast är att det är ett hem som är tänkt att vara under hela kattens liv.