Utbudet av de udda och annorlunda museum som existerar runt om i Europa var så stort att jag inte ens fick plats med en bråkdel av alla i mitt första inlägg, så jag beslöt mig för att även skriva ett andra inlägg kring ämnet. Har ni inte läst första delen, då rekommenderar jag att ni gör det först, missa inte de museum som finns tillgängliga kring ämnen som penis, avlopp och brustna förhållanden.

Mänskliga kroppen

Gillar du vetenskap och att lära dig nya saker, då kan det absolut vara värt att besöka detta museum. Här kan ni få lära er hur den mänskliga kroppen fungerar. Här hittar ni en gigantisk modell av insidan av den mänskliga kroppen. Här kan ni få uppfattningen om hur det skulle kännas om du blivit krympt och placerad inuti en människokropp där du kan utforska alla organ i kroppen.

Under din upptäcktsfärd kommer du få “gå igenom” ett knä, ställas öga mot öga med en njure och se exakt hur ett hjärta och tänder ser ut på nära håll. Turen avslutas med att du lämnar kroppen genom hjärnan. Även om detta är en något udda upplevelse så är det en väldigt lärorik och underhållande rundtur för hela familjen.

Jakt-och naturmuseum

Musée de la Chasse et de la Nature, beläget i Paris är dedikerat kring ämnena natur och jakt. Detta museum ägs och drivs av François Sommer Foundation of Hunting and Nature och är en viktig om än något underlig del av parisarnas kultur.  Den traditionella inredning som man vanligtvis kan se i ett museum har här bytts ut mot vackra tavlor och skulpturer med naturen i fokus men det som verkligen får detta museum att sticka ut är alla de vackra, uppstoppade djur som finns att beskåda här. Ironiskt nog så är det dessa döda djur som ger rummen liv!

Ni hittar här allt från uppstoppade rävar till stolta hjortar till skräckinjagande isbjörn. Förutom alla dessa djur kan ni även ta del av historiken kring jakt i Frankrike tillsammans med en omfattande vapensamling.

Kattmuseum

Vad väntar er vid ett besök i Amsterdam, Holland? Vackra kanaler, kända kostverk, laglig marijuana och…katter. Jag säger katter då det finns ett museum här som helt och hållet är ägnat till ämnet katter. Detta museum öppnade dörrarna 1990 och är en skapelse av William Meijer, till minnet av hans tidigare katt Tom. Detta är mer eller mindre en helgedom kring denna fyrbenta varelse, med tavlor och skulpturer av Katter.

Korvmuseum

I Berlin i Tyskland hittar ni ett museum som helt och hållet handlar om korv, närmare bestämt currykorv. Ni får en närmare inblick i denna delikatess, får möjligheten att spela spel med currywurst teman samt möjligheten att sitta i en korvformad soffa och provsmaka delar av utbudet som även säljs här.

Vampyrmuseum

När ni trodde att ni hade hört och läst allt, då dyker detta upp, ett museum om vampyrer, beläget strax utanför Paris i Frankrike. Här hittar ni en studie som gjorts i ämnet vampyrer och ämnets plats i människans kultur, både då och nu. Ni kan även ta del av autografer från alla skådespelare som någonsin spelat rollen som Drakula. Var noga med att ni bokar en tid innan ni åker hit, då detta är ett måste inför ett besök.