Teddybjörnar överallt och i alla storlekar finns numera på Teddybjörn-museet i Korea. Museet ligger närmare bestämt på ön Jeju. Tidigare låg detta museum på Hawaii i Waikiki. Dessa mjukisdjur är en jättefin turistattraktion för turister och då framförallt för alla barnen som kommer på besök. Men även ortsbefolkningen uppskattar de fina och ibland mycket originella björnarna. Den enda teddybjörnen som inte finns på museet är teddybjörnen Fredriksson, men annars finns de mest fantastiska skapelser. Det visas björnar som bygger tidsmaskiner och reser tillbaka i tiden då dinosaurierna levde, så fantasin har verkligen flödat här. Tidsmaskinen tar även björnarna tillbaka 1 500 år i tiden till ett Korea som fanns på den tiden och kallades Shilla-dynastin. Mycket spännande.

På detta vis får både barn och vuxna lära sig mycket om Koreas historia på ett roligt och lekfullt sätt. Alla björnar har fina, roliga och originella kläder på sig som representerar olika tidsperioder. Dessa teddybjörnar är helt fantastiskt vackra och så välgjorda in i minsta detalj att det är en fröjd för ögat. Det har byggts upp olika landskap som björnarna vistas i, de klättrar upp för stegar, är ute på segling och umgås med sin lilla björn-familj i olika uppbyggda fantasi-miljöer. Här tar skapar-kraften aldrig slut.

Detaljrika kläder

Björnarnas kläder är så noggrant gjorda och har så många fina och detaljrika saker på sig att man häpnar. Ett otroligt fint handarbete som det lagts ner både själ och hjärta i. Björnarna har olika hattar, både höga och låga och klänningar sydda med äkta kärlek till vad sömmerskorna och skräddarna lägger ner sitt jobb på. Spännande historier berättas här om hur björnarna träffar läskiga dinosaurier som Tyrannus rex men även “snälla” sorter som bara äter gräs och buskar. Björnarna bor i små söta hus med helt underbara trädgårdar och besökarnas fantasi sätts i rörelse här ordentligt och barnasinnet kommer verkligen fram på detta museum.

Många statyer finns här av björnar som är riktigt konstnärligt gjorda. Här finns även en shop där man kan få sin alldeles egen dröm-nalle som är helt unik och handgjord. Många av nallarna flyger luftballong inne i museet så de är på riktigt hög höjd. Sen finns nallarnas eget zoo här inne och det är en fantastisk syn att se. Olika djur uppträder, naturligtvis handgjorda de också och det är en riktig succé. Här finns också klätterställningar och lekparker som björnarna kan “leka” i samt småmysiga restauranger som dom sitter i och tar en bit mat eller fikar. Maten är också fantasifullt gjord och det finns alla maträtter och varianter av fikabröd som man kan tänka sig.

Teddy-björnarnas egen Titanic finns också här och fartyget har avbildats in i minsta detalj. Passagerare och alla tillbehör som livbåtar och skorstenar sitter nästan precis som de gjorde i verkligheten. Det är ett riktigt mästerverk. Nallebjörnarna har även egna basketlag som tävlar mot varandra och de har egna tränare i varje lag. Fotboll spelas även här av många nallar. De åker motorcykel och klättrar i höga berg, så vad man än har för hobby så finns det nog någon av nallarna som har samma intresse.