Då var det dags för att påbörja resan genom Europa och skriva lite om det utbud av udda museum som ni kan ta del av under resans gång och med udda, då menar jag verkligen udda, platser som många av er säkerligen inte skulle besöka i första taget med tanke på innehållet i dessa olika museer.

Brustna förhållanden museum

Om ni befinner i er Zagreb i Kroatien då kanske ett besök på detta museum kan vara på sin plats, speciellt om ni någon gång upplevt ett förhållande som inte hållit och som kanske resulterat i ont blod mellan parterna. Detta museum handlar om brutna förhållanden, om prylar som blivit över eller förstörts I samband med att förhållande gått i kras. Ja, dom tar emot donationer så har du några reliker kvar från ett gammalt förhållande som påminner om den dåliga tiden, då kan ni skicka dessa hit.

Phallological Museum

Jag valde att skriva Phallological Museum istället för vad det egentligen betyder på svenska, penismuseum. Ja, detta museum är dedikerat kring ämnet penis där man har ett exemplar från alla befintliga däggdjur i världen. Så har du någonsin undrat över hur en valpenis eller en elefants penis ser ut, då är det till detta museum du ska åka. Här kan du också jämföra hur väl människans utrustning ställer sig till andra arters. När du sen är färdig och redo att lämna museet då kan du alltid köpa med dig flasköppnare, skulpturer eller shot glas formade som en penis. Om inte annat för att ge dina vänner ett gott skratt.

Galleri för småflaskor

Är ni intresserade av småflaskor, av den typen man får ombord på flygplan, då är det Oslo som gäller och deras galleri och museum dedikerat till denna typ av flaskor. Det sägs också vara det enda museumet i världen som är dedikerat till detta ämne. Samlingen är hämtad från världens alla hör och är sorterad efter färg/typ. Självfallet finns det också en bar tillgänglig, där besökare kan köpa sig en egen drink från en av dessa småflaskor. Ett litet tips till alla som besöker platsen, hoppa över trapporna när ni ska gå och ta istället den slide som finns tillgänglig, vilket kan vara ytterst passande för dem som kanske provsmakat ett par flaskor för mycket.

Likbilar och begravningsvagnar

Ett av de mer makabra museum ni kan hitta i Europa, fokuserat på begravningsvagnar, dåtidens likbilar. Det är ett spökligt men tillika vackert ställe fyllt med vackra vagnar. Detta museum slog upp dörrarna under 1970 och är belägen intill Cementerio de Montjuïc, vilket är Barcelonas kyrkogård. Här hittar ni 13 olika vagnar som dras av häst, sex stycken bilar och tre motordrivna vagnar. Var och en av dessa objekt är alla otroligt vackra och välbyggda, med tecken på enastående hantverk.

Väl här får ni möjligheten att lära er lite om historiken bakom begravningsvagnar och spanjorernas relation till döden.

Paris avloppssystem

Ett av de populäraste museum i Frankrike men samtidigt också ett av de snuskigaste i en smutsig bemärkelse. Le Musée des Égouts de Paris är ett museum dedikerat till avloppssystemet beläget under staden. Ingången till detta museum ligger under bron Pont de L’Alma och besökare kan här få en guidad tur runt Paris avloppssystem. Ett besök här ger inte bara en insikt i den teknik som använts och hur det hela designades, utan också om dess historik. Ni bör dock vara medvetna om att det kommer att lukta lika illa som ni tror att det kommer att göra, det är trots allt ett avlopp.